Агнешки специалитет "Урфа кебап"

Агнешки специалитет "Урфа кебап" Лакомник
Агнешки специалитет "Урфа кебап"
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1,5 кг агнешко месо

черен пипер на вкус

6 турски питки пиде или за хамбургери

червен пипер на вкус

5 с.л. масло

1 ч.ч. месен бульон

 2 глави лук

1 с.л. зехтин

2 домата

2 връзки магданоз

Начин на приготвянe

Смелете месото на машинка два пъти. Пасирайте доматите и настържете лука. Наситнете и магданоза. Смесете каймата и зеленчуците и омесете добре със зехтина, червен пипер. Оставете да отлежи десетина минутки. Оформете каймата като наденица и леко сплеснете като набодете на шишчета. Изпечете ги на загрята скара до златисто.

Стопете маслото и мажете върху кебапа докато се пече. Пръскайте от време навреме с бульона, за да остане месото сочно. Кебапа трябва да поеме цялото количество бульон. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц