Агнешки специалитет "Урфа кебап"
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Агнешки специалитет "Урфа кебап"](https://lakomnik.bg/f/news/0/660_a8858f8a52331a6f9b9eef796054b395.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
0
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Смелете месото на машинка два пъти. Пасирайте доматите и настържете лука. Наситнете и магданоза. Смесете каймата и зеленчуците и омесете добре със зехтина, червен пипер. Оставете да отлежи десетина минутки. Оформете каймата като наденица и леко сплеснете като набодете на шишчета. Изпечете ги на загрята скара до златисто.
Стопете маслото и мажете върху кебапа докато се пече. Пръскайте от време навреме с бульона, за да остане месото сочно. Кебапа трябва да поеме цялото количество бульон. Поръсете с магданоз и сервирайте.
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп